Jom Cantik dan Anggun bersama MARY KAY

Kepada Pretty Women di luar sana yang berminat untuk mencuba MARY KAY produk , sila berikan maklumat seperti di bawah:

1. Jenis kulit : Kering @Normal @Combinasi @Berminyak @ Berjerawat @ Jeragat
2. Masalah kulit yang anda hadapi
3. Usia anda
4. jenis produk yang digunakan sekarang dan berapa lama anda telah menggunakannya.

Anda boleh menghubungi saya untuk setiap pertanyaan dan setiap pembelian seperti di bawah.

WANI
HP : 012 9264169
Email :zwani77@yahoo.com
zwani77@gmail.com




Saturday, December 12, 2009

GIFT for Year End Sale

GIFT ! GIFT ! GIFT !!!!  

Dapatkan gift ini percuma untuk anda dengan setiap belian set penuh  Mary Kay Time Wise, Melacep dan Acne Prone. 


Monday, December 7, 2009

Year end Promotion

Promosi hebat di hujung tahun , sehingga 31/12/2009

1. Botanical Set F1, F2 dan F3 + Foundation  = RM345





 + 









yang mengandungi:

1. Cleanser, RM65

2. Mask, RM75

3. Freshener , RM65
4. Moisturiser , RM80
5. Foundation , RM60

Percuma  Mineral Powder Foundation berharga RM70(tidak termasuk brush).


* PWP ~ Brush Mineral Powder pada harga RM55 sahaja, harga asal RM65.

* Jimat sehingga RM80.





2. Miracle Time Wise Set ~ RM520





yang mengandungi:



1. Cleanser 3 in 1 , RM105
2. Moisturiser, RM115
3. Day Solution, RM150
4. Night Solution , RM150

Percuma Botanical Mask bernilai RM75

 (while stock last)


* PWP ~ Foundation pada harga RM50 sahaja, harga asal RM60

* JImat sehingga RM85


3. Melacep Set ~ RM740

Yang mengandungi :
1. Melacep Cleanser , RM120
2. Melacep Freshener , RM120
3. Melacep Mask , RM160
4. Melacep Day Moist, RM170
5. Melacep Night Cream , RM170

Percuma  Mary Kay Lipstik  dan Lip Gloss bernilai RM96
+
(while stock last)



2. Acne Prone Set ~ RM300



Percuma Eye Color bernilai RM26


+

(while stock last)

Wednesday, November 25, 2009

Untuk Customer

Barang2 MARY KAY yang dah siap pack untuk Liyana, Hanita, Farah dan Iza.... harap2 you all akan suka..tima kasih !!!







Friday, November 20, 2009

New Testimoni

Ini ialah testimoni yang terbaru,  
Jade dari Sabah yang menggunakan Mary Kay skin care set botanical selama 3 bulan
  • Jenis kulit yang agak normal tidak terlalu kering dan tidak terlalu berminyak
  • Masalah yang dihadapi tompok2 hitam/jeragat/pigmentation, pori2 yang terbuka dan warna tone kulit yang tidak sekata
  • Berusia 30 an .
Set yang digunakan :
Botanical Set :
1. Cleanser F2
2. Mask F2
3. Refresher F2
4. Moist F2
5. Day Solution
6. Medium Coverage Foundation Ivory 200
7. Mineral Powder Foundation

Terbaru ,
1. Cleanser Melacep
2. Night Cream
3. Serum Vit C

Ini lah wajah2 sebelum dan selepas

Wajah sebelum menggunakan MARY KAY




Wajah selepas menggunakan MARY KAY selama 3 bulan(selepas mencuci muka diwaktu pagi)




Wajah selepas menggunakan MARY KAY selama 3 bulan(selepas mengenakan mekap foundation dan mineral powder foundation)






Perubahan yang ketara ialah dari segi masalah jeragat yang agak berkurangan warnanya dan tiada muncul yang baru, pori2 jgk kelihatan agak mengecil, dan kelihatan muka bersih dan sihat.

** Kepada Jade, terima kasih kerana sudi menghantar testimoni kepada saya, nanti saya akan pos Free Gift....suprise !!!! ...
 

 



Wednesday, November 18, 2009

Festival Promotion

Festival Promotion !!!! Period: 16 Nov 2009 - 15 Jan 2010

Irresistible Lips

NEW! Limited-Edition Mary Kay® Crème Lipstick
Part No.: 10-028073 Taffeta

Part No.: 10-028072 Velvet

Price: RM48/SGD25


Blushing Cheeks



NEW! Limited-Edition Mary Kay® Mineral Cheek Color Palette
Part No.: 10-028082 Silk Nectar
Part No.: 10-028083 Soft Sable
Price: RM80/SGD38


Alluring Eyes



NEW! Limited-Edition Mary Kay® Loose Eye Shadow

Part No.: 10-028077 Lilac Lace
Part No.: 10-028078 Cashmere
Price: RM55/SGD28

Sunday, November 8, 2009

November Promotion

PRODUK ISTIMEWA DI BULAN NOVEMBER INI ......BERAKHIR 30.11.2009


1.Botanical Set F1, F2, F3 hanya RM285...
yang mengandungi:
1. Cleanser, RM65
2. Mask, RM75
3. Freshener , RM65
4. Moisturiser , RM80
bersama hadiah percuma Mary Kay Foundation bernilai RM60.....


2. Time Replenishing Serum +C


Hanya RM380 , harga asal RM480.

atau


Untuk belian satu botol sahaja pada harga RM110 sebotol sahaja. 


2.Time Wise Miracle Set RM580...
 





+











bersama hadiah percuma Botanical Mask bernilai RM75  dan Eye Color bernilai RM26.....



Monday, June 1, 2009

Acne Prone System




Mary Kay System for Acne Prone Skin menggunakan tiga produk dalam pendekatan pelbagai aspek bagi menhapuskan kecelaan sedia ada serta mengawal minyak yang berlebihan dengan:


1. Memastikan pori tiak tersumbat
2. membantu mengurangkan minyak yang berlebihan

Tiga produk utama yang dapat menolong masalah jerawat dan berminyak :
1. Clarifying Cleanser - Pembersih jernih, ringan ini cepat berubah menjadi busa/buih lembut untuk membantu menghapuskan minyak berlebihanIa diformulakan dengan bahan botani dan mengandungi 2% asid salisilik untuk menjadikan kulit bersih dan segar.

2. Pore Purifying Serum - Lut cahaya, lembut bak sutera ini mengandungi 2% asid silisilik dan berasaskan botani dapat membantu mengawal minyak yang mungkin menyebabkan jerawat. Formula ini amat cepat meresap untuk mengecilkan pori pori dan mengurangkan kilat muka.

3. Spot Solution - Formula yg berasaskan bahan botani ini mengandungi 2% asid solisilik bagi mengatasi kecelaan/jerawat dan bagi membantu mengurangkan jerawat yang bakal timbul dengan cara mengelupas secara lembut, ia amat pantas menyerap dan tidak meninggalkan sebarang sisa.



Tuesday, May 26, 2009

...Wajah wajah Mary Kay ..impian setiap wanita...

Testimoni di Pretty Women Solutions ....


Terima kasih dari Pretty women solutions kepada Suzana, Aleyza dan Ila kerana sudi menghantar gambar sebelum dan selepas menggunakan Mary Kay ..ini semua adalah hasil dari cara pemakaian dan penjagaan yang betul dan berdisiplin ... ...HADIAH AKAN DI POS SECEPAT YANG MUNGKIN.. TERIMA KASIH ....
 

Testimoni 1 ~ Suzana - 23 tahun






Memakai MARY KAY selama 5 bulan ,
Produk yang di gunakan :

  • Botanical Set F2 - selama 3 bulan
  • Time Wise cleanser Normal to dry
  • Time Wise Moist Combination to oily
  • Mask F2
  • Foundation Ivory 200
  • Mineral Powder Foundation
  • Satin Hand Pampering

Perubahan yang paling ketara dari segi warna kulit yang amat sekata, halus, parut parut jerawat yg makin cerah dan white head sudah jarang kelihatan di bahagian hidung dan bawah dagu.


Testimoni 2 ~ Aleyza - 25 tahun



Gambar sebelum memakai MARY KAY



Gambar selepas memakai MARY KAY selama 3 bulan

Memakai MARY KAY selama 3 bulan , Produk yang di gunakan : Botanical Set
  • Cleanser F3
  • Mask F2
  • Freshener F3
  • Moisturiser F2
  • Mineral Powder Foundation
  • Mary Kay Colors

Perubahan yang paling ketara dari segi warna kulit yang amat sekata, halus, parut parut jerawat yg makin cerah dan white head sudah jarang kelihatan di bahagian hidung, dan jerawat pun sudah tidak tumbuh....ini bakal pengantin baru bulan 8 ini , mesti lagi cun bila nak kahwin nanti .insya allah ...




Testimoni 3 ~ Ila - 25 tahun

Gambar sebelum memakai MARY KAY




Gambar selepas memakai MARY KAY selama 2 bulan

Memakai MARY KAY selama 2 bulan ,
Produk yang di gunakan :



Botanical Set
  • Cleanser F3
  • Mask F2
  • Freshener F3
  • Moisturiser F2
  • Foundation
Perubahan yang paling ketara ialah kulit muka yang bersih, halus, parut jerawat dan minyak panas yg makin cerah dan white head sudah jarang kelihatan di bahagian hidung, dan jerawat pun sudah tidak tumbuh.semua ini ada hasil dari pemakaian/penjagaan muka secara teratur dan berdisiplin ......

Monday, May 25, 2009

Testimonial Diperlukan

Testimonial diperlukan untuk pelanggan di Pretty Women Solutions dengan hanya :
1. menghantar gambar sebelum dan selepas menggunakan Mary Kay Skin Care Product
2. menggunakan Mary Kay lebih dari 2 bulan
3. sediakan feedback/kisah anda menggunakan Mary Kay.

DAN yang lagi best anda akan mendpt hadiah dari Pretty Women Solutions bernilai RM55, iaitu MARY KAY COMPACT....



boleh diisikan bersama Mary Kay Eye Color , Cheek Color dan Creme Lipstik atau Lip Gloss




Atau bersama Mineral Pressed Powder dan Creme Lipstik atau Lip Gloss











Monday, April 27, 2009

Petikan Berita Harian

Petikan Berita Harian 27 April 2009


KEAJAIBAN kuasa Tuhan menjadikan alam fana penuh dengan keistimewaan dan keunikannya demi kepentingan umat-Nya. Setiap tumbuhan mahupun buah-buahan yang dicipta mengandungi khasiat tersendiri. Bukan saja menghilangkan lapar dan dahaga malah keunikan khasiatnya juga ternyata baik untuk setiap inci kulit badan. Oleh itu, kebaikan alam semula jadi dihargai apabila kandungan khasiat pati tumbuhan dikaji sebelum diperkenalkan menerusi produk kecantikan. Buah kekadu, bunga ferula foetida dan biji bunga matahari sering dipandang sebelah mata. Bahan semula jadi berkenaan dikatakan menjadi ramuan berkesan dan selamat dalam membantu mencegah serta mengatasi masalah nada kulit tidak sekata. Dikaji oleh makmal produk kecantikan jenama Mary Kay, campuran penapai lactobacillus juga dikatakan dapat membantu kulit menjadi lebih berkilau dan berseri seperti yang didambakan setiap wanita.

Manfaat tumbuh-tumbuhan:

Kajian dapati bahan daripada bunga, daun dan akar pokok ada antioksidan yang baik untuk kulit MEMILIKI kulit sekata, itulah penampilan kulit yang impikan setiap wanita di dunia. Warna kulit sekata menjadikan seseorang itu berasa lebih yakin apabila berdepan di khalayak ramai tanpa perlu menyorok daripada lembayung solekan. Namun, semakin usia meningkat kulit akan mengalami kemerosotan dan antara masalah yang lazim berlaku ialah perubahan warna kulit. Masalah kulit tidak sekata berpunca daripada kesan bintik hitam akibat pancaran matahari yang tidak dibendung. Bintik hitam hitam yang boleh wujud seawal usia 20 tahun, menjadi lebih teruk apabila tiada lapisan perlindungan (SPF) di atas permukaan kulit.









PATI tumbuh-tumbuhan seperti biji bunga matahari, buah kekadu dan bunga ferula mampu menghasilkan produk penjagaan kulit yang berkesan.
Selain pendedahan kulit terhadap matahari, tekanan dalam alam sekitar yang lain juga merangsang kulit menghasilkan melanin tambahan. Melanin ‘mengembara’ ke permukaan kulit, lantas mewujudkan nada kulit tidak sekata. Masalah itu turut diakui Pengurus Pemasaran jenama kecantikan Mary Kay, Penny Chin, yang menyatakan kulit tidak sekata antara masalah utama wanita Asia. Ini berikutan, iklim Khatulistiwa dengan cuaca panas dan lembap, kebanyakan wanita kurang melindungi kulit dengan cara berkesan. Katanya, kulit yang tidak dilindungi dengan baik iaitu tanpa menggunakan produk mengandungi SPF akan menghasilkan enzim dan pembentukan melanin sekali gus timbul bintik hitam pada bahagian tertentu. “Bintik hitam bagaikan musuh kulit kerana ia menyebabkan kulit tampak kusam dan warna tidak sama. Ramai yang tidak mengetahui bahawa krim yang mengandungi satu SPF hanya boleh bertahan selama 20 minit. Misalnya, jika krim pelindung mengandungi 15 SPF, ia hanya dapat bertahan lebih kurang lima jam.










“Apabila tempoh itu berakhir, kita perlu menyapu semula produk mengandungi SPF bagi mengekalkan lapisan pelindung berkenaan. SPF juga semakin berkurang walaupun kita duduk di dalam kawasan pendingin hawa,” katanya ketika ditemui, baru-baru ini. Penny berkata, untuk memiliki kulit yang kelihatan licin dan berseri bukan terletak pada kuasa bahan kimia semata-mata. Suntikan bahan kimia ke dalam kulit wajah berpotensi mengakibatkan kesan negatif dan sungguhpun ada kalanya ia menunjukkan kesan yang dikehendaki pada kulit, hakikatnya kejelitaan yang dikecapi bukanlah semula jadi. Justeru itu, katanya, produk yang mengandungi bahan alam semula jadi berkebolehan mengatasi masalah bintik hitam untuk membantu memperoleh nada kulit sekata. Antaranya ialah buah kekadu. Ia sememangnya sukar dilihat di negara ini kerana ia berasal dari kawasan pedalaman Australia. Buah kekadu mengandungi vitamin C berpotensi melindungi kulit daripada kerosakan akibat sinaran matahari. “Selain itu, bagi membantu mengurangkan produksi melanin ialah bunga ferula foetida. Ia pula berasal dari Mediterranean. Pati bunga berkenaan didapati mengandungi antioksidan asid ferulik. “Begitu juga dengan pati biji bunga matahari atau dikenali sebagai Helianthus Annuus. Kaya dengan antioksidan, pati biji bunga matahari itu dikatakan dapat mengurangkan pembentukan melanin yang membawa kesan bintik hitam,” katanya. Penny berkata, kajian intensif di makmal Mary Kay mendapati empat pati tumbuhan, termasuk bahan tumbuhan botani Lactobacillus itu mampu mengurangkan pembentukan enzim yang menyebabkan pertumbuhan melanin. Lalu, ia diekstrak menerusi produk baru Mary Kay iaitu MelaCEP Whitening System. MelaCEP Whitening System dirumus khas untuk kulit orang Asia bagi membantu meneutralkan elemen yang boleh menyebabkan nada kulit tidak sekata dan tidak bermaya. Ia bertindak dengan 13 pati bahan botani dan ramuan penghalang matahari. Produk berkenaan sudah diuji ke atas 400 wanita Asia dan mendapati 91 peratus daripada mereka mendapati kulit lebih berkilau dan lebih elok secara keseluruhan. daripada jumlah itu, kira-kira 88 peratus responden mendapati kulit mereka lebih cerah dengan nada lebih sekata, sementara 78 peratus menunjukkan kesan kejernihan dan pulih kembali. Beliau berkata, produk kompleks pemutihan itu dikesan memperbaiki kemunculan bintik hitam sehingga 25 peratus. Bermula dengan pembersih wajah Foaming Cleanser berfungsi menanggalkan kotoran dan minyak berlebihan secara lembut. “Penyegar Freshner melengkapkan proses membersih malah menjadikan kulit lebih segar dan lembut sebelum menyapu serum Essence yang cepat menyerap bagi membantu mengembalikan kejernihan kulit. Pelembap harian dengan SPF 15 melindungi yang terdedah kepada sinar lembayung (UV) pada siang hari. Mengandungi askorbil glukosida untuk pemutihan. “Manjakan kulit dengan krim malam sebelum tidur yang dibekalkan dengan ramuan pencerahan. Serum bintik hitam membantu secara mendalam secara langsung kepada bintik hitam. Penggunaan pupur seminggu sekali membantu kulit menjadi lebih cerah dan licin,” katanya.


Harga untuk satu set rangkaian MelaCEP Whitening System ialah RM1140 berupaya menghilangkan kekusaman kulit.

Monday, April 6, 2009

MK Men



1. MK Men Face Bar ,113g | RM65

2. MK Men Moisturizer Sunscreen SPF 15 88ml | RM100

3. MK Men Body Spray 113g | RM70








Friday, April 3, 2009

..Wajah ku ...

Setiap wanita mengimpikan kecantikan, begitu juga dengan saya. masalah yang saya hadapi dengan muka saya ialah kulit tidak sekata ,gelap dan kelihatan agak kusam tanpa mekap. Ditambah pula dengan umur yang sudah memasuki alam 30an, membuatkan saya risau dengan garis garis halus dan liang pori sudah mula kelihatan.Pelbagai produk saya cuba dari yang murah hingga ke mahal,dari tempatan ke antarabangsa tapi hasilnya tidak begitu memuaskan hati saya.MARY KAY hangat diperkatakan dikalangan rakan-rakan sepejabat, katanya produk ini bagus dan boleh menyelesaikan masalah setiap wanita. Saya pun tanpa ragu ragu menerima undangan Kak Fiza untuk mencuba sendiri kehebatan MARY KAY ini, bila balik dari trial session, suami saya menegur "Yang ,awak nampak lain la", sukalah hati saya bila mendapat pujian dari orang tersayang, ini membakar semangat saya untuk mencuba Mary Kay . Setelah 2 minggu menggunakan Time Wise set dan Oil Free Hydrating Gel saya sudah merasai perbezaannya, terasa kulit muka saya sentiasa lembap walaupun cuaca panas dan berhawa dingin. Kecerahan kulit saya makin hari makin nampak dan saya amat berasa berbeza dengan sebelum ini. Sehinggakan kawan2 menegur "Wani nampak lain tak macam dulu lagi" .. jadi saya pun mula berkongsilah keindahan MARY KAY ini dengan semua orang yang saya sayangi..."



Antara produk yang saya guna ialah:
1. Time Wise Anti Aging Combination to oily set
2. Day Solution
3. Night Solution.


4. Microdermabrasion Step 1 & 2
5. Melacep Mask
6. Serum Vitamin C
7. Oil free Hydrating Gel
9. Medium Coverage Foundation Ivory 200
8. Body Care

9. Make ups



Ini lah wajah2 saya sebelum dan selepas bersama Mary Kay .










Wajah ku selepas 4 bulan memakai Mary Kay ...... terasa perbezaannya...dari segi :


1. Kulit terasa gebu dan lembap sentiasa


2. Skin tone pun makin sekata


3. Liang pori pori pun dah makin mengecil


4. Garis2 halus dia dahi dan di tepi mata tak nmpk


5. White dan black memang dah lama tak muncul..kat hidung licin ...













Wajah saya sekarang selepas menggunakan Mary Kay hampir 1 tahun..